Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi zemin kaplama görsel açıdan şık ve estetik görünümlü bir zemin kaplama türüdür. Ayrıca epoksi zemin kaplama bir koruyucu katmandır.

Epoksi Zemin Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?

Epoksi zemindeki betonu, seramiği, ahşabı artık zeminde ne varsa onun üzerine yapılmasının sebebi zemini korumak içindir. Yani zemin koruyucudur. Bunun anlamı ise zemindeki betonun deforme olmasının önüne geçmek için epoksi kullanıldığını iyi analiz etmek gerekir. Yerdeki döşemeyi epoksi koruyorsa tüm olumsuzluklara ağır çalışmaya ve her türlü trafik yüküne maruz kalıp deforme olmuyorsa epoksi çok sağlam ve çok uzun ömürlü bir yer kaplaması olduğunu kanıtlıyor demektir. Fiziki darbeler keski çekiç, hilti, gibi bilinçli kırımlar olmadığı taktirde aslına uygun sistemle yapılan epoksi zemin en az 20 yıl zeminlerinizi korumaya devam eder.

Epoksi Zemin Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Epoksi zemin kaplama veya epoksinin kullanıldığı yerler bir hayli fazladır. Kürünü almış zemin beton, ahşap, saç, metal, seramik ve mermer üzerinde iç veya dış mekan duvarlarında sehpa masa yüzeylerinde vs. ayrıca epoksi sağlam bir kaplama ürünü olduğundan dolayı fabrika zeminlerinde, otoparklarda, atölyelerde, her türlü talaşlı imalathanelerde, soğuk hava depolarında, hijyenik olduğundan ötürü mandıra ve hastanelerde gıda ve entegre tesislerde ilaç sanayide AVM’lerde ofislerde ve tüm yaşam mekanlarında epoksi zemin kaplama yer döşemesi olarak kullanılır.

Epoksi Zemin Kaplama Sağlığa Zararlı Mıdır?

Epoksi zemin kaplama kapalı gözenekli ve üzerinde jel tabakası olduğu için hijyen bir kimyasaldır. Üretim formatında insan sağlığına zarar verecek herhangi bir tehlikeli bir bileşen yoktur. Aksine anti bakteriyel ve hijyen olmasından ötürü bulunduğu ortamda bakteri ve mikrop üremesine engel olur. Haşere böcek epoksi kaplanan yüzeyde yaşayamaz. Bu nedenle sağlık kurumlarının zeminlerinde (hastane, labarotuvar, vs. veya gıda üretim tesislerinde, kesimhane zeminlerinde kullanılması zorunludur. Yukarda görmüş olduğunuz görsel Arnavutköy Devlet Hastanesinin Ameliyathanesinden bir bölümdür. Epoksi çeşitleri içerisinde solvent bazlı olanlar kürünü tamamlayana kadar kısmen solunmaması gereken gruptur. solvent bazlı epoksi uygulanan alanda epoksinin kürünü alması beklenilmeli daha sonra kullanılmalıdır.

Epoksi Zemin Kaplama da İstediğim Motif Kullanılabilir Mi?

Epoksi gibi kullanırken sıvı olup, sonra kuruyarak katı hale gelen tüm yer döşemelerinde istediğimiz zaman özel çalışmalarla müşterilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda zeminlere müşterinin görmek istediği çalışmayı yapabiliriz. Mesela otoparklarda engelli park bölümünü ayırmak için nasıl ayrı bir çalışma yaparak zemini farklı dizayn ediyorsak zeminlerinize hayal ettiğiniz her türlü çalışmayı yapabiliriz.

Poliüretan Uygulama Teknikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?

Poliüretan zemin kaplama uygulamaları epoksi zemin kaplama uygulama teknikleri gibidir. Sıklıkla uyguladığımız sistem ve yöntem ise dekoratif yani görsel olanlarıdır. Sonra su tecriti amacı ile teras izolasyonu sıklıkla yaptığımız uygulamalardır. Fabrika ve atölye zeminlerinde de deforme olmaması, uzun ömürlü olması, matlaşmaması nedeniyle talep edilmektedir. poliüretan zemin kaplama çeşitleri kullanım yerleri ve amaçlarına göre değişkenlik gösterir. hafif yaya trafiğine maruz kalan ofislerde rulo ile sürme zemin Poliüretan kaplama yapılabilmektedir. Poliüretan Self Leveling Kaplama Poliüretan Mortar Kaplama Poliüretan Anti-Statik Kaplama Poliüretan Multi Layer Kaplama Poliüretan Boya kaplama su izolasyonu ve yalıtımı Solvent Bazlı Poliüretan kaplama şeffaf poliüretan kaplama poliüretan enjeksiyon negatif poliüretan su yalıtımı gibi çeşitleri mevcuttur. Zemin yer döşeme işlemi yapılırken rulo, fırça, rakel, mala, gibi yardımcı ürünler kullanılır.

Poliüretan Zemin Kaplama Anti Bakteriyel Midir?

Poliüretan grubu reçineler sıvı yani likid reçine olduğu için yere sıvı halde dökülür ve mala veya rulo yardımı ile zemine tatbik edilir. Bu sayede birleşim yeri (ek yeri) olmadığından ve sır yüzeyli oldukları için kesinlikle anti bakteriyel diyebiliriz. Zemin kaplama reçineleri üretim formatları gereği anti bakteriyel ve hijyeniktir. Hijyenin arandığı hastane gibi alanların zeminlerinde kullandığımız poliüretan reçineler sayesinde hijyen ve sterilliğin ötesinde havada uçuşan toz zerresi bile göremezsiniz. Kesinlikle tozumasız bir alan elde edersiniz. ayrıca ek veya derz yeri olmadığı için bakteri veya mikrop üremesi (barınması) söz konusu değildir. camsı yüzey oluşturduğundan dolayı temizlenmesi çok kolay ve pratiktir.

Poliüretan Zemin Kaplama Açık Alanda Kullanılabilir Mi?

Poliüretan zemin kaplama hava koşullarından etkilenmediği için açık alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Poliüretan kullanımındaki amaç her ne kadar görsellik, hijyen olsa da diğer taraftan zemin sağlamlığı ağır trafik yüküne dirençliliği ve her türlü hava koşullarında deforme olmadan hem kendini hem de zemini korumasıdır. poliüretan zemin kaplama her türlü hava şartlarına dayanıklıdır renk değiştirmez, deforme olmaz uzun ömürlüdür. (Kar, yağmur, sıcak hava, dolu, rüzgar, soğuk geçişleri) Doğa olaylarından etkilenmediği için açık otoparklar da, teraslarda hem zemin kaplaması hem de su izolasyon, yalıtımı olarak sürekli yaptığımız uygulamalardır.

Şeffaf Poliüretan Yer Kaplaması Nedir?

Şeffaf poliüretan reçine clear renksiz kaplandığı alandaki yer kaplamasının görünmesine engel olmayan şeffaf bir üründür. Tek başına yer döşemesi olarak kullanılmakla beraber ayrıca yer döşemelerinin korunmasına yardımcı olan bir üründür. UV ışınlarından etkilenmez ve saydamlığından asla bir şey kaybetmez. kullanıldığı yerler talebe göre değişir. genelde eskitme taşlar, doğal taşlar olan zeminlerin doğallığının bozulmaması gerektiği yerlerde poliüretan şeffaf zemin kaplama kullanılır. örneğin zeminde özel granit taş var ve siz bu taşların deforme olmasını ve kirlenmesini istemiyor aksine bu taşların görülmesini istiyorsanız gönül rahatlığıyla poliüretan şeffaf reçine ile zemin kaplaması yaptırabilirsiniz.

Poliüretan Zemin Kaplama Su İzolasyon Görevi Yapar Mı?

Poliüretan reçinenin asıl üretim amacı su tecriti yani su sızıntılarını önlemek maksadıyla su izolasyon malzemesi olarak piyasaya sürülmesidir. Ürünün en önemli özelliği esnek oluşu ve ek yeri olmamasıdır. Dolayısıyla uygulama yapılan alanda (teras) su izolasyon görevini başarıyla yerine getirir. ayrıca poliüretan zemin kaplama su geçirmediği gibi nem geçirimsiz olduğundan dolayı uygulama yapılan alanda nem oluşmasını da engellemektedir. Poliüretan epoksi ye nazaran daha esnek bir kaplama türü olduğundan dolayı su yalıtımı amaçlı olarak dinamik-statik hareketli alanlarda tercih edilen bir kaplama ve su izolasyon malzemesidir.

Epoksi Uygulama Teknikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?

Epoksi zemin kaplama uygulamaları teknikleri kullanım yerleri ve amaçlarına göre değişkenlik gösterir. Hafif yaya trafiğine maruz kalan ofislerde rulo ile sürme epoksi zemin boyası  yapılabilmektedir. Mağaza veya showromm gibi yoğun kullanılan zeminlerde Self Leveling dediğimiz mala ile uygulama yapılmaktadır.   Epoksi Mortar Kaplama Epoksi Anti-Statik Kaplama Epoksi Multi Layer Kaplama Epoksi Boya kaplama Su Bazlı Epoksi kaplama Solvent Bazlı Epoksi kaplama diye çeşitlemek mümkündür. Epoksi reçine ile zemine ihtiyaç dahilinde istediğiniz şekilde ve kalınlıkta her türlü uygulama yapmak mümkündür. Bizim işimiz zemin olduğu için zemin statiğine göre sistem belirleyip o sisteme göre uzun ömürlü uygulamalar yapmaktayız.

Poliüretan Zemin Kaplamanın Tamiri Mümkün Müdür?

Poliüretan zemin kaplamanın kullanıldığı yerler bir hayli fazladır. Doğa koşullarından etkilenmedikleri için özellikle dış alanlarda, spor alanlarının zeminlerinde, Fabrika zeminlerinde ilaç sanayi de, otomotiv sektöründe atölyelerde, hijyen ve bakteri, mikrop barındırmadığından dolayı hastanelerde, ameliyathanelerde, depolarda, antrepolarda, soğuk hava depolarında, mandıralarda, gıda üretim alanlarında, içme suyu depolarında, izolasyon ve su yalıtım amaçlı teraslarda, AVM lerde ofislerde, her türlü iç ve dış yaşam alanlarında, kürünü almış beton kaplamalarda, ahşap, saç, metal kaplamalarda, seramik ve mermer üzerinde iç veya dış mekan duvarlarında sehpa masa yüzeylerinde vs. kullanılmaktadır.

Poliüretan Zemin Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?

Poliüretan da epoksi grubu gibi koruyucu bir katmandır. poliüretan zemin kaplama da epoksi gibi her türlü hava koşullarına mukavemeti yüksek bir kaplama türüdür. Bu nedenle uzun ömürlüdür. Poliüretanda ki amaç her ne kadar hijyen ve görsellik ise de bir o kadar da zemin sağlamlığı koruyuculuğudur. poliüretan zemin kaplama yapılan beton zemin bu sayede deforme olmaktan aşınmaktan kurtulmuş olur. Poliüretan zemin kaplama uzun ömürlüdür. Fiziki bir şekilde darbe görmediği sürece kolay kolay deforme olmaz. Yaklaşık ömrü en az 20 yıldır.

Epoksi Zemin Kaplama Açık Alanda Kullanılabilir Mi?

Epoksi zemin kaplama nasıl iç mekanlarda zeminlerde veya duvarlarda kullanılabiliyorsa açık alanlarda, dış mekanlarda da aynı şekilde kullanılır. Unutmayın epoksi kullanımındaki kasıt her ne kadar görsellik olsa da diğer taraftan zemin sağlamlığı ağır trafik yüküne dirençliliği ve her türlü hava koşullarında deforme olmadan hem kendini hem de zemini uzun yıllar korumasıdır. Alifatik Epoksi zemin kaplama her türlü hava şartlarına dayanıklıdır renk değiştirmez, deforme olmaz uzun ömürlüdür.

Şeffaf Epoksi Kaplama Nedir?

Şeffaf epoksi kaplama direk beton yüzeye astar sürmeden dökme yani self tekniği veya rulo ile boya yapar gibi zemine uygulanan sarf ve clear reçinedir. Zamanla trafik hareketlerinden dolayı çizilip matlaşabilir bu nedenle üzerine koruyucu cila atmakta fayda vardır. İçerisinde herhangi bir renk barındırmayan saydam transparan bir üründür. Kullanıldığı yerler talebe göre değişir. Kafe veya mağazalar beton görünümünü doğal olsun diye konseptlerine dahil etmek istedikleri zaman toz olmayan aşınmayan parlak veya mat görünümlü beton yüzey elde etmiş olurlar. Zemindeki çatlaklar dolar fakat çatlak, yüzeyden bakıldığında efekt olarak görünür. Proje Mimarları bu tür kaplamaları daha çok talep etmektedirler. Genelde eskitme taşlar ve doğal taşların doğallığının bozulmasını istenmeyen müşterilerimiz epoksi şeffaf zemin kaplamayı tercih ederler. Epoksi masa, sehpa başta olmak üzere 3D zemin yer döşemeleri de şeffaf epoksi ile yapılmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Açık Alanda Kullanılabilir Mi?

Epoksi zemin kaplama nasıl iç mekanlarda zeminlerde veya duvarlarda kullanılabiliyorsa açık alanlarda, dış mekanlarda da aynı şekilde kullanılır. Unutmayın epoksi kullanımındaki kasıt her ne kadar görsellik olsa da diğer taraftan zemin sağlamlığı ağır trafik yüküne dirençliliği ve her türlü hava koşullarında deforme olmadan hem kendini hem de zemini uzun yıllar korumasıdır. Alifatik Epoksi zemin kaplama her türlü hava şartlarına dayanıklıdır renk değiştirmez, deforme olmaz uzun ömürlüdür.